X

Winnen met inspiratie

dinsdag, 18 juni, 2019

Dit schooljaar deed 5CoM een workshop "Inspiratie overal" in Het Letterenhuis. Nicole Olszowka en Joe-Chris Nkurunziza hebben van alle deelnemende scholieren de tweede prijs gewonnen.

Een bezoek aan het Letterenhuis laat zien dat de kleinste notities kunnen leiden tot prachtig creatief werk. Een schrijver observeert, kijkt goed rond en vindt inspiratie in de dingen om hem heen. Dat is precies wat jongeren in het Letterenhuis het voorbije schooljaar tijdens de workshop "Inspiratie overal! "ontdekten: hoe je naar de wereld kan kijken, hoe je dat opschrijft en hoe je daar iets moois van kan maken. 

Tom de Cock, radiomaker en schrijver, koos de leukste en meeste inspirerende teksten en collages. Iedereen kan ze komen bewonderen tijdens een mini-expo in de hal van het Letterenhuis van dinsdag 18 juni 2019 tot zaterdag 13 juli 2019 van 10:00 tot 17:00.

Hij schreef over de collage van Nicole en Joe-Chris: "Een heerlijk allegaartje van prikkels en invloeden. Geld, klimaat, rare mensen, de wereld die feestend doordraait en nooit stopt, het gekke circus van het leven in een paar magazinesnippers. Goed om je heen gekeken! Mooi opengesteld voor wat er op je afkomt. Een moodboard dat mij meteen doet doordenken over personages, verhalen, een film, een boek".