X

Sint-Lodewijk Provinciaal kampioen

woensdag, 18 april, 2018

Super trots op ons voetbalteam!

Vandaag werd in een driehoekstornooi beslist wie uiteindelijk provinciaal kampioen werd in de SVS-scholencompetitie. Sint-Lodewijk won maar moest toch telkens vanuit een achterstand terugboksen. Dit maakte het vreugdegevoel achteraf alleen maar des te intenser. Maar de winnaars hebben altijd gelijk. Proficiat aan heel de ploeg voor jullie aanstekelijk enthousiasme en teamspirit.

Uitslag:

Sint-Lodewijk – SL Olympiade: 4 – 2
SL Olympiade – KA Boom: 3 – 6
Sint-Lodewijk – KA Boom: 4 – 3

Verslag van Ismaïl uit 5HB over onze eerste wedstrijd: Sint-Lodewijk tegen Stedelijk Lyceum Olympiade.

De mannen van Sint Lodewijk begonnen superieur aan de wedstrijd met kansen voor Samed en Vlad. Lyceum Olympiade krijgt geen kansen van Sint Lodewijk door de goeie verdedigende taken van Oumar. Na veel kansen van Sint Lodewijk kwam er een dodelijke counter van de tegenploeg: 0-1. Net voor de rust kregen de twee ploegen twee kansen en allebei raak: 1-2. 
Sint Lodewijk begon sterk aan de tweede helft en met een zeer tactische wissel door Younes terug in de goal te zetten en Seraj op het veld. Ze kregen in de eerste 2 minuten weer een kans en onze spits wachtte niet af en maakte het droog af, 2-2. Het spel en het tempo veranderde compleet met een snellere uitvoering en balbezit.
Na een mooie combinatie tussen Yassir en Seraj werd er een opening gemaakt voor de goal en Benjamin maakte weer mooi af: hattrick en 3-2. De wedstrijd had een mooi einde met een heel prachtig doelpunt van Samed, 4-2.

De tweede match van onze schoolploeg was des te spannender. Tot 7 minuten voor het einde stonden we twee doelpunten achter, het was 1 tegen 3. Er werd alles op alles gezet. Siraj terug in de goal en meespelen als veldspeler. De druk op de tegenploeg werd daardoor  groter. Een tegengoal zou nefast zijn. Boom wist niet waar ze het hadden. In die laatste zeven minuten scoorden we drie goals, Yassir jaagde de winning goal erin. Er volgde toen een geweldige ontlading bij alle spelers en coaches. We hadden precies de finale van de Champions League gewonnen.

Op woensdag 23 mei betwisten wij mee het Vlaams kampioenschap, tegen de winnaars van de andere Vlaamse provincies. Allen daarheen …

Verslaggever,
Pol Vermeerbergen