X

Ondernemers voor de klas

dinsdag, 29 januari, 2019

De leerlingen van 5 Handel en 5 Boekhouden-informatica kregen bezoek...

... van een ondernemer, een initiatief van Vlajo waar onze school elk jaar graag op ingaat.

Van 14 januari t.e.m. 1 maart 2019 vindt een nieuwe editie van 'Ondernemers voor de Klas' plaats, hét grootste onderwijsproject tussen enerzijds het laatste jaar secundair en hoger onderwijs én anderzijds bedrijven in Vlaanderen.

Met een belangrijke studie- of beroepskeuze in het vooruitzicht zitten heel wat jongeren met belangrijke vragen: wat verwachten bedrijven van afgestudeerden; welke vaardigheden zijn noodzakelijk om in een bedrijf succesvol mee te draaien en wat betekent ondernemerschap en ondernemer zijn nu precies? Niets zo spannend om al deze vragen rechtstreeks aan enthousiaste ondernemers en bedrijfsleiders zelf te stellen!

Dit om het wederzijds begrip tussen werkgevers en toekomstige werknemers te vergroten en een positieve beeldvorming over ondernemerschap bij jongeren te creëren. Daarnaast wil Vlajo met dit initiatief ondernemende jongeren warm maken om een eigen onderneming op te starten.

Tijdens editie 2018 gaven 450 ondernemers meer dan 750 gastlessen over ondernemend gedrag op Vlaamse secundaire scholen, hogescholen en universiteiten. Topondernemer Chokri Mahassine, organisator van Pukkelpop, trok editie 2018 op gang. Tijdens z’n gastles sprak hij met de laatstejaarsleerlingen van Sint-Aloysiusschool Zepperen over het belang van ondernemerschap en over het functioneren van en het werken in een bedrijf. Bedoeling is de jongeren een beter beeld te geven van wat ondernemen en werken in een onderneming vandaag betekent en hen zo te helpen bij hun nakende studie- of beroepskeuze.