X

¡Hola Belgica!

zondag, 21 februari, 2016 tot zondag, 6 maart, 2016

Op 21 februari 2016 was het eindelijk zover… Maandenlang hebben de studenten van 7 Toerisme & recreatie uitgekeken naar de ‘curso’, een animatoropleiding in het zonnige zuiden van Spanje.

In een hotel in Torremolinos kregen ze een stoomcursus in animatie voor zowel kinderen als volwassenen: zumba, spinning, beachvolleybal, minidisco, Spaanse les, presentatietechnieken, … Kers op de taart was de musical Mamma Mia die ze, na bijna twee weken van intense danslessen, hebben opgevoerd voor de gasten van het hotel! 

Een deel van de studenten volgde hier een opleiding tot ‘Local Representative’ en had een ander programma dan de animatoren. Zij gingen op hotelbezoek, gingen klanten opwachten aan de luchthaven, en leerden hoe ze op een goede manier excursies konden verkopen.   

Tijdens de twee weken kregen onze leerlingen het gezelschap van de leerlingen van het Sint-Jozefsinstituut uit Brugge. Zo waren ze met 25 animatoren die vol spanning uitkeken naar de laatste dag van de curso. Dan kwamen ze te weten of ze al dan niet een stageplek zouden krijgen en waar ze die stage zouden doen.

Gelukkig kreeg ook iedereen een leuke stageplaats op een zonnige bestemming: Mallorca, Menorca, Benidorm, Gran Canaria, …  Ze kunnen al beginnen dromen en uitkijken naar 8 mei want op die dag nemen ze het vliegtuig en wie weet wanneer ze terugkeren… 

Hasta la proxima!