X

Basketbal scholencompetitie

woensdag, 8 november, 2017

Het moet zowat 15 jaar geleden zijn dat we nog een basketbal scholierenploeg in de scholencompetitie hebben uitgebracht. Van de tijd geleden dat de kledij mega-large moest zijn.

BASKETBAL SVS-SCHOLENCOMPETITIE SCHOLIEREN

Spelers: Palmans Alec 6IB, Mbuyi Freceric 6HC, Vincken Wannes 6IB, Duffeler Diego 6HC, Tchaladza Saba 5HC, Bangala Jeremie 3HC, Diombo Rabe 3HC, Boerijdad Mounir 4Ha

Begeleiders: Jo Christiaens, Pol Vermeerbergen

 

Onze jongens hadden één keer samen gespeeld voor een selectie oefenwedstrijd de week voor de herfstvakantie. Vandaag was het de eerste keer dat ze echt moesten samenspelen. De eerste tegenstanders bleken al direct een maatje te groot, de sportschool van Sint-Eduardus. Uitslag 68-34. De eerste helft speelden we goed mee maar ons scoringsvermogen moest het onderdoen voor de geoliede machine van Sint-Eduardus, een ploeg die blijkbaar een tiental uur per week met elkaar samenspeelt zowel op school als in de sportclub en die vorig jaar de landelijke finale heeft gespeeld. En tenslotte nog een bedankje aan Jo Christiaens die als ex-basketspeler de jongens zijn ervaring doorgaf door als coach op de bank te zitten. Merci.

Onze tweede wedstrijd tegen het Spectrum van Deurne vingen we goed aan, we eindigden de eerste speelhelft met een zestal punten voorsprong.  Iedereen dacht dat we deze match niet konden verliezen tot dat het Spectrum met driepunters begon uit te halen. We verloren de match nog met 47 tegen 40.

Frederik en Alec zullen er volgend jaar niet bij zijn maar hopelijk zijn we nu terug vertrokken voor een aantal jaren om met een basketploeg mee te doen aan de SVS-scholencompetitie.

Iedereen bedankt voor de enthousiaste en sportieve inzet om de kleuren van jullie school te verdedigen.
 

Pol Vermeerbergen
begeleider